مسأله 94 - هر گاه ميت وصيت به حج بنمايد اگر دانسته شود كه حجى كه وصيت كرده حجة الاسلام بوده، لازم است هزينه آن از اصل مال برداشت شود مگر در صورتى كه خودش تعيين كرده باشد از ثلث برداشته شود و اما اگر دانسته شود كه حجى كه وصيت نموده حجة الاسلام نيست يا شك در آن حاصل شود، در اين صورت هزينه حج از ثلث برداشته مىشود.
مسأله 95 - هر گاه وصيت به حج نموده و شخص بخصوصى را براى بجا آوردن حج تعيين كرده لازم است عمل به وصيت شود، پس اگر آن شخص قبول نكرد مگر اين كه بيشتر از مقدار متعارف به او بدهند، مقدارى زيادى از ثلث برداشت مىشود، و چنانچه آن هم ممكن نباشد، ديگرى را به همان مقدار متعارف اجير نمايند.
مسأله 96 - هر گاه وصيت به حج نموده و اجرتى تعيين كند كه هيچ كس به آن رغبت نداشته باشد يعنى كمتر از مقدار متعارف باشد، پس اگر حجى كه وصيت نموده حجة الاسلام باشد، لازم است كمبود از اصل تركه برداشته شود، و چنانچه حجة الاسلام نباشد وصيت باطل مىشود و اجرتى كه براى حج تعيين شده صرف خيرات و مبرات مىگردد.
مسأله 97 - اگر كسى منزل خود را فروخته به يك مبلغى مثلا، و با مشترى شرط كرده كه پول منزل را پس از مردنش صرف در حج از قبلش بنمايد.