نمايد و ملحق به وديعه است هر مالى كه ميت نزد ديگرى داشته باشد، از قبيل عاريه يا اجاره يا غصب يا طلب و غير اينها.
مسأله 75 - كسى كه بميرد و حجة الاسلام بر ذمه وى باشد و مقروض هم باشد و خمس و زكات نيز بر ذمه داشته باشد و تركه او كفاف تمام اينها را ندهد، اگر مالى كه خمس يا زكات به او تعلق گرفته موجود باشد، بايد خمس و زكات را بپردازد. و چنانچه خمس و زكات به ذمه وى منتقل شده، حج بر آنها مقدم خواهد بود، همچنان كه بر قرض و بدهى نيز مقدم است.
مسأله 76 - كسى كه مرده و حجة السلام بر او بوده، ورثه پيش از استيجار براى حج نمىتوانند در تركه تصرف كنند، خواه هزينه حج برابر تركه باشد يا كمتر از آن، بنابر احتياط (واجب)، بلى اگر تركه خيلى زياد باشد و ورثه ملتزم به اداى حج شوند، مىتوانند تصرف كنند.
و همچنين است حال در قرض و بدهى.
مسأله 77 - كسى كه فوت كرده و حجة الاسلام بر او هست و تركه وى به مقدار هزينه حج نيست، واجب است در صورتى كه بدهى يا خمس و زكات دارد در آنها صرف شود، و چنانچه بدهكارى ندارد تركه براى ورثه است و واجب نيست كمبود هزينه حج را از مال خود تكميل نمايند.
مسأله 78 - چنانچه كسى فوت كند و حجة الاسلام بر ذمه وى باشد، واجب نيست از وطن و بلد وى نايب بگيرند بلكه نايب