وصى تلف گردد:
اگر به علت سهل انگارى و اهمال، تلف شده وصى ضامن بوده و بايد از مال خود براى ميت نائب بگيرد.
اگر بدون سهل انگارى تلف شده، وصى ضامن نخواهد بود و لازم است اگر وصيت به حجة الاسلام بوده از أصل مال، و اگر غير حجة الاسلام است از بقيه ثلث، نائب گرفته شود و اگر مال ميان ورثه تقسيم شده از هر يك به نسبت سهم خود جهت هزينه حج پس گرفته مىشود.
اگر معلوم نباشد كه در اثر سهل انگارى بوده و يا بدون سهل انگارى تلف گرديده است در أين صورت ضمانت وصى ثابت نبوده و جايز نيست خسارت آن از وصى پس گرفته شود.
(مسأله 295): هر گاه وصى پس از گرفتن هزينه حج ميت، فوت نمايد و معلوم نباشد كه پس از مرگ، نائب گرفته و يا هنوز استيجار نكرده است، در أين صورت اگر حجة الاسلام است مجددا از أصل تركه، و اگر حج مستحبى است از ثلث مال، بايد أجير بگيرند و اگر هزينه حج در أموال وصى موجود بأشد پس گرفته مىشود و اگر موجود نباشد ضمانتى براى وصى نيست زيرا احتمال دارد وصى از مال خود نائب گرفته و سپس مال موصى را بجاى آن برداشته است.
(مسأله 296): اگر كسى خانه و يا ملك خود را به شخص ديگرى صلح كند به شرط آن كه پس از مرگ وى براى أو حج انجام دهد أين شرط صحيح بوده و بر آن شخص واجب است به آن شرط، عمل كند و آن خانه و يا ملك از مال ميت محسوب نخواهد شد (هر چند آن حج، مستحبى بأشد).