اگر قرباني كشته نشده، حج أو بدل به عمره مفرده مىشود و بايد اعمال آن را بجا آورد.
(مسأله 1099): اگر شخص محصور پس از آن كه قرباني را فرستاد بهبودى يافت و هنگامى به مكة معظمه رسيد كه حج از أو فوت شده بود (يعنى به هيچ كدام از وقوفين نمىرسيد) عمره أو بدل به عمره مفرده شده و بايد اعمال آن را بجا آورد و از احرام بيرون آيد.
(مسأله 1100): در تمامى مسائل مذكور كه شخص محصور با قرباني از احرام بيرون آمده اگر حج از سالهاى پيش بر أو واجب بوده و يا استطاعت وى تا سال بعد باقي بماند واجب است حج بجا آورد.
(مسأله 1101): هر گاه شخص محصور از حج توانائى قرباني و پول آن را نداشته بأشد بايد بجاى آن، ده روز روزه بگيرد (در بدل قرباني گذشت).
(مسأله 1102): اگر مانعى غير حصر و صد پيش آمد و نتوانست اعمال را انجام دهد در أين صورت اگر داخل مكة معظمه نشده احتياط أين است كه وظيفه مصدود را بجاى آورد و در مكان خود ذبح نموده و از احرام خارج شود و اگر داخل مكة معظمه شده و نمى تواند اعمال را انجام دهد بايد نائب بگيرد.
(مسأله 1103): مستحب است محرم هنگامى كه مىخواهد احرام ببندد با پروردگار خود شرط كند كه هر جا نتواند اعمال را ادامه دهد از احرام بيرونش بياورد هر چند بيرون آمدن از احرام متوقف بر آن نيست، زيرا هر جا كه نتوانست و عذر يا مانعى پيدا كرد خود وظائفى براى خروج از احرام را دارد چه أين شرط را كرده بأشد و چه نكرده بأشد.