را انجام دهد.
(مسأله 1084): هر گاه پس از مشعر الحرام و اعمال منى، از بجا آوردن اعمال مكة معظمه مصدود گرديد بايد جهت اعمال مكة معظمه نائب بگيرد و اگر طواف نساء را انجام ندهد و يا نتوانست نائب بگيرد حلال بودن زن بر أو مشكل خواهد بود.
(مسأله 1085): اگر تمام اعمال حج را بجا آورد و براى برگشتن به منى (جهت بيتوته و رمى جمرات) منع گرديد حكم مصدود بر چنين شخصي جارى نمىشود بلكه حج وى تمام است و بايد براى رمى جمرات، نائب بگيرد و اگر نمىتواند بنابر احتياط، در سال بعد خودش يا نائبش رمى را قضا كند.
(مسأله 1086): اگر پس از احرام، از راهى مصدود گرديد ولى رآه ديگرى وجود دارد كه باز است و مخارج آن را نيز دارد بايد از آن رآه برود و هر گاه از آن رآه رفت و حج از أو فوت گرديد بايد با عمره مفرده از احرام بيرون آيد.
(مسأله 1087): شخصي كه مصدود شده اگر گمان دارد كه مانع بر طرف مىشود بايد صبر كند تا وقت تنگ شده و پس از آن، حكم مصدود را عمل نمايد.
(مسأله 1088): كسى كه حج خود را فاسد كرده و بعد از آن مصدود گرديد ظاهر أين است كه بايد حكم مصدود را عمل كند و علاوه بر قرباني، كفاره افساد حج را نيز بايد بدهد.
(مسأله 1089): براى افرادى كه قرباني در أين گونه موارد گفته شود فرقى بين شتر و گاو و گوسفند نيست و چنانچه نتواند قرباني كند بنابر احتياط در صورت تمكن، اعمال عمره مفرده را انجام دهد.