دستنويس (كه اندكى خوردگى يافته) امروز در تستر در دست اعقاب سيد نعمت الله جزائرى موجود است (حقايق ص 190). اين تنها تأليف ابن طاووس است كه نسخهاى از خط خود وى باقى مانده است. ارجاعاتى كه در ذريعه از ملاحم آمده مربوط به نسخهاى است كه آقا بزرگ در دست داشته و از نسخه ء دستنويس مؤلف، استنساخ شده بوده است. اين يكى از دو نسخهاى بود كه در تهيه چاپ اول ملاحم از آن استفاده شده است (نك: مقدمه ء محقق ص 11). ملاحم 2 (بيروت 1408) بر مبناى چ نجف مى باشد.
55. التشريف بتعريف وقت التكليف ذريعه 26 / 210 ش 1064.
ابن طاووس اين تأليف را در پانزده همين سالگرد تولد فرزندش محمد يعنى 9 محرم 658 تأليف كرده است (التشريف ص 5). ابن طاووس تأكيد مى كند كه انسان بايد روزى كه به تكليف مى رسد جشن بگيرد. او مى گويد: پيش از اين اهميت كافى به " موقع تكليف " داده نمى شده و به خويشاوندان خود توصيه مى كند با سپاس از خداوند و دادن صدقه به اين " موقعيت " اهميت بدهند (التشريف ص 5، 7، 15 - 16). ابن طاووس پيش از آن نيز به اين نكته اشاره كرده (كشف 29، 31) و تعهد كرده بود در صورتى كه فرزندش پانزده ساله شده و او زنده باشد يكصد و پنجاه دينار صدقه بدهد (ده دينار براى هر سال زندگى محمد) (كشف 87).
كتاب " تشريف " در روز چهارشنبه 14 ربيع الثاني 658 و روز سه شنبه 7 جمادى الاول 658 در خانه ء ابن طاووس در مقتديه بر تعدادى از علما قرائت شده است.
به اين عالمان اجازه ء روايت همه ء كتب ابن طاووس داده شده بود. نسخه ء دستنويس در دست شهيد ثانى بوده و وى از آن، نسخهاى براى خود استنساخ كرده است (تاريخ اتمام