سلاله پيامبر همان ذريه و اولاد فاطمه اند، و رفتار خاص پيامبر نسبت به آنان بهترين گواه بر اين دعوى است.
نامهاى آن حضرت از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه آن حضرت را نه نام است: فاطمه، صديقه، مباركه، طاهره، زكيه، راضيه، مرضيه، محدثه، زهرا.
نامهايى كه بر آن حضرت نهاده شده به مناسبتهائى انجام پذيرفته، و سنخيت بين اسم و مسمى مورد عنايت واقع شده است، و احاديث فراوانى مؤيد اين مطلب مى باشد، و در اينجا در مورد دو نام آن حضرت، يعنى فاطمه و محدثه مطالبى را ذكر مى كنيم.
فطم در لغت بمعنى بريده شدن است، و فاطم و فاطمه بمعنى بريده شده است، امام رضا (عليه السلام) از پيامبر (صلى الله عليه وآله) نقل فرموده كه علت نامگذارى ايشان به فاطمه آنست كه وى و شيعيانش از آتش بريده شده اند.
و در روايتى از امام باقر (عليه السلام) مى خوانيم كه علت نامگذارى ايشان به فاطمه آنست كه ايشان را بوسيله علم از شير گرفتند، يعنى ايشان مملو از علم و دانش مى باشد.
و در روايتى از امام صادق (عليه السلام) وارد شده كه علت نامگذارى ايشان آنست كه شر و بدى از ايشان بريده شده و در وجود ايشان راه ندارد.
يكى از نامهاى ديگر ايشان محدثه است، محدث كسى است كه فرشته بر او نازل مى شود، چنان كه امامان دوازده گانه محدث بوده اند حضرت فاطمه (عليها السلام) نيز محدثه بوده است.