آن را معين كرد) كتابخانهاش مشتمل بر بيش از هفتاد مجلد ادعيه بوده است. 47 اين تعداد يازده در صد بالاتر از تعدادى است كه خود وى در سال 650 نوشته است. بنابراين فرض كه اين منعكس كننده افزايش كلى در تعداد عناوين كتابخانه باشد، (اين تنها يك فرض حدسى است كه خالى از خطا نيست) كل عناوين مى تواند نزديك به 1650 عنوان برسد.
با ارزش ترين مطالب دربارهء كتابخانه ء ابن طاووس، مطالبى است كه مى توان از نوشتههاى خود وى استخراج كرد. همانطور كه از " فهرست " * مى توان ملاحظه كرد، در نوشتههاى او (آنچه من ملاحظه كردم) به نزديك به 670 عنوان كتاب ارجاع داده شده يا مطلبى از آنها نقل شده است. * * اين تأليفات را مى توان به سه دسته تقسيم كرد: الف:
تأليفاتى كه ابن طاووس به صراحت آنها را متعلق به كتابخانه خود دانسته; بيشتر اينها در دو كتاب وى " سعد " و " اليقين " آمده است. در باره كتاب نخست لازم نيست چيزى بر مطالب گذشته بيفزايم. اما در باره اليقين، ابن طاووس تصريح مى كند كه همه ء كتابهايى كه در آن ياد شده در كتابخانه ء او موجود بوده و وى آنها را براى فرزندان پسر خويش وقف كرده است (وقفناها). 48 ب: تأليفاتى كه ابن طاووس اظهار مى دارد كه آنها را از ساير كتابخانه ها وام گرفته يا در همان كتابخانه مطالعه كرده است. از شانزده كتاب بدينگونه ياد شده كه برخى از آنها را مى توان فرض كرد كه ابن طاووس از روى آنها استنساخ كرده و بر كتابخانه ء خود افزوده است. 49 ج: تأليفاتى كه ابن طاووس در غير سعد واليقين