اين مختصر گنجايش آنها را ندارد و از جهت اختصار به همين قدر اكتفا شد بدان كه حج واجب بر مكلف در اصل شريعت، يك مرتبه در تمام عمر است، و آن را حجة الاسلام مىنامند.
مسأله 1 - وجوب حج پس از تحقق شرايطش فورى است و بايد در اولين سال استطاعت انجام شود، و اگر كسى از روى نافرمانى و عصيان، يا به جهت عذرى آن را ترك كرد در سال آينده و هم چنين سالهاى بعد واجب خواهد شد و تأخير آن بدون عذر حرام است و تكرار اين تاخير در سالها بدون توسيط توبه از گناهان كبيره مثل ترك حج است.
مسأله 2 - هر گاه استطاعت حاصل شد و بجا آوردن حج متوقف بر مقدمات و تهيه وسائلى بود بايد فورا به تحصيل آن پرداخته و خود را آماده و مهيا نمايد، و هر گاه قافله هاى متعددى باشد كه يكى پس از ديگرى حركت مىكنند، پس مكلف اگر اطمينان دارد با اولين قافله اگر حركت ننمايد مىتواند با قافله بعدى به حج برسد تأخير جايز است، بنا بر اظهر و الا بايد در اولين فرصت حركت كند.
مسأله 3 - هر گاه متمكن از رفتن با اولين كاروان و قافله بود و نرفت به اعتماد اين كه با تأخير نيز حتما درك خواهد كرد، ولى اتفاقا با قافله بعدى نتوانست برود، يا آن كه به علت تأخير، حج را درك ننمود، حج بر ذمهاش واجب و مستقر خواهد بود،