جهت قبل از اطلاق، او را گفته است كه وكيل كن كه بعد از طلاق گفتن من صيغه تو را بخوانم - نمىتواند ادعا بكند بر زوجه [كه] تو اذن مطلق دادهائى و به هر حال رضا بوده [اى] كه صيغه تو را بعد از طلاق بخوانند. و بر آن مترب كند اين معنى را كه هر چند توكيل باطل باشد عقد صحيح است به جهت رضاى مطلق واذن عام. و اگر فرض كنيم كه بالمره چشم از حق بپوشد و اين دعوى را بر زوجه كند بيش از تسلط قسمى بر او ندارد. والله العالم باحكامه.
260: سوال: زيد عمرو را وصى كند كه ده تومان مال مرا به وجوه بر ورد مظالم برسان. و بعد از فوت موصى، وصى ديگرى را وكيل كند كه آن وجه را آن وكيل اخذ نموده به مصارف مزبوره برساند. و آن ديگرى وجه را بالتمام از ورثه گرفت و لكن رسانيدن به مصارف معلوم نيست. آيا ورثه مىتوانند استرداد وجه نمايند و خود به مصارف مزبور برسانند؟.
جواب: هر گاه وصيت به اين نحو شده كه عمرو خود مباشر امر باشد، يا از قراين چنين فهميده شود، جايز نيست توكيل ديگرى، و وصى ضامن وجه است. و هر گاه بر صفت عدالت باقى است ثانيا بايد خود وصيت را به عمل آورد. و الا حاكم شرع بايد از او بگيرد به مصرف برساند. و هر گاه وصيت مطلق باشد يا عام باشد (يعنى راضى باشد به توكيل غيرهم)، دور نيست كه توكيل صحيح باشد. مانند توكيل در اداى زكات. اما بايد وكيل امين باشد. و در اين صورت ظاهر اين است كه علم به وصول به مصرف، شرط نباشد.
261: سوال: وكالت به استفاضه ثابت مىشود يا نه؟ اگر منحصر در شهادت عدلين باشد كار تنگ مىشود. آيا علم كافى است؟ يا بدون شهادت عدلين نمىشود؟.
جواب: ظاهر اين است كه هر گاه حاصل شود از راه استفاضه يا غير آن كافى باشد. (1) 262: سوال: هر گاه زيد ملكى را در نزد عمرو مرهون نمايد كه بعد از انقضاى