جامع الشتات (فارسي) - الميرزا القمي - ج ١ - الصفحة ١٣
در ظهر استحاضه متوسطه شود و در مرشد العوام فرموده‌ايد كه از براى استحاضه متوسطه در صبح، يك غسل بكند، حالا ظهر، به هم رسيده، چه كند؟ آيا غسل كند، وضو بسازد و غسل نكند؟ و همچنين هر گاه در مغرب، متوسطه شود صبر كند تا صبح غسل كند.
هر گاه بر اين صفت باقى مانده باشد يا آنكه همان مغرب يا ظهر غسل كند؟
جواب: ظاهر اين است كه واجب نيست كه از براى ظهر و مغرب غسل كند بلكه غسل را از براى همان نماز صبح آينده مىكند، مگر اينكه بالمره خون قطع شود و معلوم او شود كه ديگر خونى نيست. در اين وقت غسل از براى انقطاع و برء مىكند و نماز ظهر يا مغرب را مىكند. و همچنين هرگاه بعد از نماز مغرب و عشاء برء و انقطاع حاصل شود به آن از براى نماز صبح بايد غسل بكند و نماز كند.
16 - سؤال: چربى كه در دست به هم رسيد، آيا واجب است كه ازاله قبل از غسل و وضو بشود يا با آن وضو و غسل نماز مىتوان كرد؟
جواب: هر گاه جسميتى ندارد كه حايل باشد از رسيدن آب به بشره، باكى نيست و محض اين كه آب بعد از رسيدن به بشره مىدود به جاى ديگر ظاهرا ضررى ندارد و وضو و غسل صحيح است.
17 - سؤال: غسل جنابت يا جمعه در حوض مسجد چه حال دارد هرگاه حوض در وسط مسجد باشد؟ و چه حال دارد هرگاه در خارج مسجد باشد؟ اين غسل باطل است يا صحيح؟ و هرگاه با آفتابه از آب حوض مسجد بردارد و در خارج مسجد وضو يا غسل بكند، اين وضو و غسل چه حال دارد؟ و آب برداشتن از چاه مسجد چه حال دارد؟ هرگاه وضو و غسل به عمل بياورد. و هر گاه آب از چاه مسجد بكشند و در خانه ببرند از براى خوردن و غير خوردن و در گل كردن و عمارت كردن بفرمايند كه اينها چه حال دارد؟ كه اگر صحيح نباشد احتراز كنند.
جواب: در صورتى كه غرض واقف معلوم باشد از بناى حوض و آب، بايد موافقت غرض واقف كرد، در صورت جواز وعدم جواز كه صحت وعدم صحت هم بر آن مترتب مىشود.
و در صورت جهالت حال، هر گاه ضررى به حوض نمىرسد وباب وقف كه شاهد حال
(١٣)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... » »»
الفهرست