آورده بوده است ومضمحل شده، آيا آن غسل صحيح است؟ آيا آن آب نجس است يا نه؟
جواب: هر گاه متصل است به اصل نهر هر چند به اقل مسماى جريان باشد بلكه هر چند جارى هم نباشد داخل آب جارى است و حكم آن حكم آب جارى است و به ملاقات نجاست نجس نمىشود الا به تغير احد اوصاف به نجاست، و غسل در آن صحيح است.
20 - سؤال: پنيرى كه در ميان كوزه و بستو (1) با آب مىباشد و موش در ميان آن آب و كوزه فضله انداخته و نجس شده است، اگر آن پنير را در ميان سبدى گذاشته در ميان آب جارى نگاه دارى كه آب بگذرد طاهر مىشود يا نه؟
جواب: بلى هر گاه آن قدر در ميان آب نگاه دارى كه آب نفوذ كند به هر جايى كه آب نجس به آن نفوذ كرده پاك مىشود.
21 - سؤال: خيك ماست كه پر از ماست باشد و در ميان ظرفى است و آب مىاندازد به بيرون كه به اندك زمانى آن ماست نرم سفت مىشود، هرگاه آن آب كه در ظرف است نجس شود به جهت بول صبى يا افتادن فضله موش وغيره، آيا ضررى به ماست كه در اندرون آن خيك است مىرسد يا نه؟ چون اتصالى هست ميان اين آب و رطوبت اندرون خيك.
جواب: ظاهر اين است كه هر گاه آن خيك را ميان نهر جارى يا كر بگذارى تا تطهير به عمل آيد پاك مىشود و حكم به نجاست ماست نمىشود، بلكه به آب قليل هم مىتوان تطهير كرد.
22 - سؤال: كشك را در جايى به آفتاب ريخته و خشك يا نيم خشك شده و آن را جمع نمودهاند مىبينند كه سگى بر روى آن كشك قرار گرفته و كشك مىخورد و بعد از گريختن، چند دانه كشك زده شده و چند دانه خورده شده وخردههاى آن در ميان كشكها فرو رفته، آيا بعد از وضع شكستهها و خردهها مابقى را به آب تطهير كنند يا تطهير نمىخواهد؟