تشيع در تسنن (فارسي) - السيد محمد رضا مدرسي - الصفحة ١٥٢
" امام حنبل " درباره ء سند حديث معروف " سلسلة الذهب " (1) كه حضرت رضا (عليه السلام) از پدرشان، از اجدادشان (عليهم السلام)، از رسول خدا (صلى الله عليه وآله) روايت مى كند، مى گويد: " اگر اين سند بر مجنونى خوانده شود، شفا مى يابد ". (2) تكيه ما در اين، نوشتار، بر روايات وارده از طريق اهل تسنن است. با وجود اين به رواياتى كه اهل بيت از رسول خدا (صلى الله عليه وآله) نقل كرده اند نيز اشارتى مى شود. هدف آن است كه برادران اهل تسنن در عصر ما، همچون دانشمندان بزرگ آنان در قرون اوليهء اسلام، بدانند كه اين احكام ويژه شيعيان نيست و از طريق روايات خود اهل تسنن نيز مى توان اين احكام را به دست آورد. خصوصا با توجه به اين كه عده اى از صحابه و تابعين و غير آنها كه مورد قبول فريقين هستند نيز قائل به اين احكام و فتواها بوده اند.
اميد آن كه از طريق طرح اين مباحث علمى، دو مذهب اصلى اسلام به يكديگر نزديك تر شده و دشمنان اسلام و قرآن نتوانند از اختلاف بين آنان بهره بردارى كنند. شايد به لطف خداوند، اين روشنگرى موجب شود تا آنان كه خود را اهل نظر مىشمرند و تقليد را منحصر در " مذاهب اربعه " نمى دانند، اين رأى را برگزينند، همان طور كه عده اى از فقهاى سابق آنان چنين كرده اند.
د) تعارض و اختلافى كه در اخبار مشاهده مى شود، به علل گوناگون اتفاق افتاده است، و هميشه به واسطهء جعل حديث و دروغ بستن به

1. حديثى است قدسى كه خداى تبارك و تعالى مى فرمايد: كلمة لا إله إلا الله حصنى فمن دخل حصنى أمن من عذابى، كلمه " لا إله الا الله " حصار من است و هر كس در حصار من درآيد، از عذابم در امان است.
2. ابن حجر عسقلانى، صواعق، ص 122.
(١٥٢)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 145 147 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... » »»