سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٢٥
طواف حج را در ذيحجه روز عيد و بعد از آن بايد بجا آورد مگر اين كه منوب عنه طواف را فراموش كرده باشد و بعد از گذشتن موسم، متذكر شود كه در اين صورت خود او و در فرض عدم تمكن، نايب او مىتواند طواف را در غير اشهر حج بجا آورد.
49 - س - شخصى بعد از سعى و تقصير چون قرائتش درست نبوده براى نماز طواف، نايب گرفت آيا اين نماز صحيح است يا نه و به حج او ضرر مىزند يا نه؟
ج - نايب بايد نماز را بعد از طواف بخواند و در فرض مسألة كه بعد از تقصير، بجا آورده خلاف احتياط است ولى مضر حج نيست.
50 - س - كسى كه حج تمتع بجا مىآورد اگر پس از احرام و بعد از وارد شدن به حرم فوت شود كفايت از ساير اعمال حج مىنمايد يا بايد براى او نايب گرفته شود.
ج - كفايت مىكند و گرفتن نايب لازم نيست خواه حج خودش باشد يا نايب از غير باشد.
51 - س - شخصى چند سال قبل مستطيع بوده و حج نرفته ونزد چند نفر ظاهر الصلاح اقرار نبوده كه قدرت بدنى ندارد كه به حج مشرف شود و نا اميد هستم كه بعدا بتوانم حج نمايم لذا شخصى را اجير مىنمايد كه از طرف او حج كند و مبلغى تعيين مىكند و صيغه اجاره بين آنها جارى مىشود و اجير تمام مبلغ را در تصرف مىگيرد و مخارجى كه مقدمه گذرنامه و غيره است مىنمايد بعد از چند روز ديگر زيدى به او مىگويد برو ادعا كن كه خودم حج مىروم در صورتى كه از نقاهت بدنى كه داشته در سال گذشته نتوانسته به حج مشرف شود آيا اين صيغه، فسخ مىشود يا خير و تكليف نايب در باره مخارجى كه نموده چيست؟
ج - در فرض سؤال اگر براى حجة الاسلام اجير شده و بعد معلوم
(٢٥)
مفاتيح البحث: الحج (13)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... » »»
الفهرست