سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٨٣
(قربانى) 242 - س - كسانى كه حج استحبابى بجا مىآورند مثل اكثر حمله‌دارها و راهنمايان كه حج واجب خود را در سفر اول انجام داده‌اند و نيابتى هم ندارند در صورتى كه نيت حج تمتع كرده باشند آيا قربانى در منى براى آنها لازم است يا اين كه چون حج آنان استحبابى است ترك قربانى اشكال ندارد.
ج - در حج تمتع، قربانى لازم است و فرقى بين واجب و مستحب آن نيست.
243 - س - هر گاه ذبح يا نحر در روز عيد، ممكن نباشد آيا جايز است تأخير رمى و حلق از روز عيد تا مناسك منى به ترتيب انجام بگيرد يا نه؟
ج - در فرض سؤال، رمى را در وقت خود انجام دهد و حلق را بعد از ذبح بجا آورد و در هر حال رمى را از روز سيزدهم تأخير ننمايد و اگر بعد از رمى مزبور جهلا يا نسيانا خلق كرد بعد از ذبح احتياطا تيغ سر تراشى را به سر بكشد.
244 - س - شخصى در منى گوسفندى خريدارى كرده و صاحب گوسفند گفته سال او تمام است وقربانى كرده فعلا شك مىكند كه آيا سالش تمام بوده يا نه در صورتى كه سال او تمام نبوده ضررى بحجة الاسلام او وارد مىآيد يا نه؟
ج - در اين موارد قول ذى اليد با احتمال صدق، معتبر است و چنانچه معلوم شود كه قربانى واجد شرط نبوده موجب بطلان حج نيست و اگر بخواهد احتياط كند كسى را وكيل كند كه از طرف او در روز عيد آينده
(٨٣)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... » »»
الفهرست