سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٢٠
نمىشويد حج واجب است و اگر موقعى كه جهت حج نيابتى، وكالت داده‌ايد استطاعت بدنى جهت رفتن به مكه و انجام اعمال حج نداشته‌ايد و فعلا هم نداريد و مأيوس از پيدا شدن قدرت بدنى بوده و هستيد همان حج نيابتى كافى است.
37 - س - كسى كه فعلا استطاعت مكه رفتن را دارد ولى مقدارى زكات از چندى قبل بدهكار است كه اگر آن را بپردازد قدرت رفتن ندارد در اين صورت جايز است به مكه برود و بعدا زكات را تدريجا بدهد يا نه و در صورت عدم جواز اگر مكه برود و بعد از برگشتن، زكات را بدهد مجزى از حجة الاسلام است يا نه و فرقى بين عالم به مسألة و جاهل به آن هست يا نه؟
ج - واجب است زكات را بدهد و اگر زائد بر آن ندارد مستطيع نيست و اين حج مجزى از حجة الاسلام نيست بلى اگز به مقدار زكات داشته باشد و به علاوه به مقدار استطاعت هم داشته باشد مستطيع است و حج بر او واجب است و در اين صورت حج او مجزى از حجة الاسلام است اگر چه عصيانا زكات را تأخير انداخته و فرقى بين عالم و جاهل نيست.
38 - س - الرجل لم يكن مستطيعا و لكن قسم الله له الوصول إلى بيت الله الحرام بصفة طعام الحاج ولوى ان ينوب عن احد ابويه بدون ان يوصى اليه بالنيابة وطاف طواف النساء و لم يطفه لنفسه جاهلا متعمدا ولا يمكنه الحج مرة اخرى لعدم ثفقه الطريق كما لا يخفى على سماحتكم في هذا الوقت من اجرة الطائرة ولا يتمكن من طريق آخر فهل يجوز له ان يستنيب من يطوف طواف النساء نيابة عنه؟
ج - يجب على النائب ان يطوف طواف النساء عن المنوب عنه ولا يصح ان ينوبه لنفسه فعلى هذا لا اشكال في صحة طوافه نيابة عن احد ابويه في الفرض ولا يجب عليه طواف النساء لنفسه نعم في المسألة اشكال
(٢٠)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... » »»
الفهرست