جامع الشتات (فارسي) - الميرزا القمي - ج ١ - الصفحة ٢٨
اجزاى گل نجس و عين نجاست زايل شده پاك مىشود و الا فلا، بلى ممكن است حكم به طهارت روى گل كه آب به آن رسيده، هر گاه آن گل مايع نباشد.
55 - سؤال: هر گاه كفش و پوستين در مساجد مسلمين كه اكثر اوقات به عزم مهمانى و غير آن در آنجا جمع مىشوند عوض شود و صاحبش را نشناسيم پاك است يا نه؟
جواب: بلى ظاهر، طهارت است.
56 - سؤال: جرمى كه در زير ناخنها مىماند و نجس مىشود به جارى كردن آب بر آن يا فرو بردن آن به آب كر يا جارى با ابقاى آن پاك است يا نه؟
جواب: بلى به هر قدرى كه نجاست رسيده، آب كه رسيد پاك مىشود و ازاله آن بالمره شرط تطهير نيست.
57 - سؤال: حديث " الارض يطهر بعضه بعضا (1) " مضمونش را بين فرمايند.
جواب: يعنى زمين پاك مىكند بعض آن كه بر روى زمين است بعض ديگر آه را كه به ته كفش و قدم چسبيده است و نجس شده به سبب رطوبت نجاست. و تفسير آخوند ملا محسن بسيار دور است و در انظار فقها مهجور است.
58 - سؤال: در زمستان در زمين رطب، هر گاه شخصى عبور (به زمين پاك و نجس هر دو، يا نجس تنها) نمايد و از كفش يا چارق ترشح يا رطوبت به پا برسد حكم به نجاست مىتوان كرد يا نه؟
جواب: هر گاه رطوبت از زمين نجس است البته نجس است و اما هر گاه در نهر و زمين راه رفته و محتمل باشد كه زير كفش قبل از نجس شدن رطوبت داشته باشد يا بعد از نجس شدن و پاك شدن به راه رفتن، رطوبت داده باشد به پا، پاك است و تا يقين نشود به اينكه رطوبت نجس است كه به پا رسيده حكم به نجاست پا نمىتوان كرد و اين مبتنى بر اين است كه زمين رطوبت دار، حتى زمين گل شده را هم مطهر دانيم و آن دور نيست و الا حرج عظيم لازم مىآيد.
59 - سؤال: شخصى در پشت اتاق او، خلا واقع شده باشد و رطوبت آن به ديوار و

1: وسائل ج 2 ص 1047 باب طهارة باطن القدم. ح 3 و 4 و 9.
(٢٨)
مفاتيح البحث: السجود (1)، الطهارة (1)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... » »»
الفهرست