مقدمه‌اى بر فقه شيعه (فارسي) - السيد حسين المدرسي - الصفحة ٦٦
ياد مى شود. اين هر دو بخش بر أساس ترتيب تاريخي، با توجه به تاريخ وفات مؤلفان تنظيم گرديده است. چند نكته ديگر در اين فرصت بايد تذكر داده شود:
1) تنها آثار فقهى صرف در اين فهرستها ذكر مى شود. آثار علمي به معناى أخص در باب مسائلي مانند وقت و قبله وكرو أوزان ومقادير وارث و وصايا كه بيشتر جنبه رياضى دارد، همچنين كتابها در باب دعاء و مستحبات و اسرار عبادات كه بيشتر اخلاق اسلامى است، يا آثاري كه در باب مسائل اجتهاد و تقليد نوشته شده كه بيشتر مربوط به أصول فقه است در اين ليستها نيامده است.
2) تنها آثاري كه چاپ شده و يا اگر هنوز به صورت مخطوط باقي است نسخى از آن در كتابخانه‌ها و مجموعه‌هايى است كه قابل دسترسى است در اين فهرست ها ياد گرديده است، چنان كه در بالا گذشت.
3) نسخ خطى كه براي هر اثر ذكر مى شود در بيشتر موارد بر أساس قدمت آنها ذكر گرديده است، و البتة در مورد آثار قرن نهم به بعد، اگر در يك كتابخانه بيش از يك نسخه وجود داشته براي احتراز از تكرار اسم كتابخانه نسخ متأخرتر پس از نسخه اقدم ذكر شده است. پس ترتيب تاريخي در واقع ميان نسخى است كه در أول هر سطر پس از نام كتابخانه مأخذ ذكر مى شود. در مورد كتابهاى شايع كه نسخ بسيارى از آن در دست است. تنها اقدم واهم نسخ ياد گرديده است.
4) كليه تواريخ در اين بخش، هجرى قمري، و زبان كليه آثار، عربى است مگر آنكه تصريح به خلاف شده باشد.
5) نام كتابخانه ها به صورت اختصارى ذكر شده، و نام كامل و مشخصات فهرست هر يك در پايان كتاب در بخش مآخذ آمده است.
(٦٦)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 60 61 62 63 65 66 67 68 69 70 71 ... » »»
الفهرست