الموجودات عن بسم الله الرحمن الرحيم ". ظهور از آن حضرت وجود است كه به تعبير فارابى در مدينه فاضله مساوق حق است. نحويان ضمير را به ظاهر و بارز و مستتر تقسيم كرده اند، ظاهر آشكار است و بارز نيم آشكار و مستتر پوشيده.
بدين مثابت ظاهر وجود است كه هو الاول والاخر والظاهر والباطن، و بارز ممكن است كه برزو الله جميعا و برزوا الله الواحد القهار و مستتر در عرف عارف اعيان ثابته است و در اصطلاح حكيم ماهيات.
5) كلمه حروف جاره در حكم ظروف اند، يعنى چنان كه ظروف متعلق اند و متعلق مىخواهند حروف جاره نيز در اين حكم با ظروف شريكند، لذا نحوى ظرف را بر جار و مجرور نيز اطلاق مىكند و مىگويد اين جار و مجرور ظرفى است لغو يا ظرفى است مستقر.
ظرف لغو در اصطلاح نحو مقابل ظرف مستقر است، و اصطلاح هر قوم را بايد حفظ كرد. ظرف مستقر ظرفى است كه ضمير در آن خفته و نهفته است و بجاى ضمير نشسته است، و ظرف لغو ظرفى است كه خالي از ضمير است و بجاى ضمير ننشسته است.
اگر متعلق ظرف مطلقا چه جار و مجرور و چه غير آن از ظروف ديگر افعال عموم مقدر باشد آن ظرف مستقر است و اگر نه ظرف لغو. افعال عموم در اين نظم فارسى آمده است: افعال عموم نزد ارباب عقول * كون است و وجود است و ثبوت است و حصول تفضيل ضابطه مذكور اين است كه در سه صورت ظرف لغو است و در يك صورت ظرف مستقر بدين بيان.
1 - اگر متعلق ظرف افعال عموم ومقدر باشد ظرف مستقر است، مثل زيد في الدار، چنان كه گوئى زيد عندك