آن مقدار از طواف شمرده نمىشود، و ظاهر اين است كه ميزان در قرار دادن كعبه طرف چپ صدق عرفى است، همچنان كه از طواف پيغمبر اكرم - صلى الله عليه وآله و سلم - بر مىآيد كه سواره طواف مىنمودند. و بهتر اين است دقت شود به خصوص در دو دهانه حجر اسماعيل و در نبشهاى خانه خدا كه در اين جاها بايد مواظب بود كه به چب يا راست منحرف نگردد.
چهارم: آن كه حجر اسماعيل را داخل مطاف قرار دهد، به اين معنى كه دور حجر اسماعيل بگردد و داخل حجر نرود. پس اگر داخل حجر طواف كند آن دور كلا باطل است و كفايت نمىكند تدارك آن از موضعى كه داخل حجر شده است.
پنجم: آن كه طواف كننده از بيرون دور خانه خدا دور بزند نه درون خانه خدا، و دور تا دور خانه خدا به طور شيب بنايى شده كه به آن شاذروان مىگويند كه نبايستى طواف كننده روى آن راه برود على الاحوط.
ششم آن كه هفت دور متوالى و پى در پى دور خانه خدا بچرخد و كمتر از هفت دور كافى نيست. و عمدا زيادتر از هفت دور هم طواف را باطل مىكند، چنان كه خواهد آمد.
مسأله 306 - مشهور بين فقها اين است كه طواف بايد بين مقام ابراهيم - عليه السلام - و خانه خدا باشد. يعنى از هر طرف اين مسافت در نظر گرفته شود، و مسافت آن بيست و شش ذراع و نيم تقدير