سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٨٤
قربانى كند.
245 - س - شخص حاج كه بايد قربانى كند آيا بايد گوشت قربانى را بين مستحقين، تقسيم كند و در صورتى كه براى قربانى، نائب بگيرد، و مطمئن نباشد از اين جهت نمىداند و اولا كه نايب، گوسفند نر قربانى كرده يا ماده ثانيا كه گوشت را بين مستحقين تقسيم كرده يا نه آيا بر شخص حاج واجب است پس از رسيدن به وطن خود، گوسفند بخرد و قربانى كرده بين مستحقين تقسيم كند يا عمل نائب، مجزى است و نبايد قربانى مجدد بكند.
ج - قول نائب اگر خودش گفت بوظيفه عمل كرده‌ام و كافى است و لازم نيست گوسفند قربانى نر باشد.
246 - س - چون مسلح را تغيير داده‌اند و تشخيص آن كه محل فعلى مسلخ از منى است يا از مشعر، مشكل بنابر اين در مكانى كه فعلا مسلخ است قربانى كفايت مىكند يا نه و در صورت عدم كفايت، تكليف چيست؟
ج - براى اين كه ذبح در منى واقع شود بايد حتى الامكان تفحص نمايد و قول اهل خبره حجت است و اگر به كلى ذبح در منى ميسر نبود ذبح در وادى محسر مجزى است انشاء الله تعالى 247 - س - چون محل قربانى را از منى تغيير داده اند و در وادى محسر برده‌اند آيا مىشود قربانى را در غير منى انجام داد يا حتما بايد در خود منى انجام دهند و چنانچه نتوانست ذبح كند آيا در مكه و يا در وطن مىتواند قربانى كند؟
ج - از قرار مسموع، فعلا هر كس بخواهد در منى قربانى كند مانع نمىشوند چون مقدارى از مذبح سابق به حال خود باقى است و تا قربانى در منى ممكن است قربانى در غير منى مجزى نيست بلى اگر به كلى ممنوع شود.
(٨٤)
مفاتيح البحث: مدينة مكة المكرمة (1)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... » »»
الفهرست