ج - براى مستطيع انجام حج نيابى جايز نيست، و اگر با استفاده از فيش مذكور خود را به ميقات برساند، بايد حج را براى خود بجا آورد، و با عدم رضايت ورثه ضامن قيمت سوقيه فيش است، و بر ورثه لازم است كه شخص ديگرى را اجير نموده، و حج موصى را به تأجير نياندازند.
142 س - كسى كه با وجود تقليد صحيح قبلا به حج مشرف شده، و چون رجوع به كفايت را مجتهد او شرط استطاعت نمىدانسته، حجة الاسلام را قصد نموده و بجا آورده است با اين كه رجوع به كفايت نداشته است، و فعلا همه شرايط استطاعت براى او موجود است، و از حضرتعالى تقليد مىكند، آيا بايد حج سابق را اعاده نمايد يا خير؟
ج - نياز به اعاده حجة الاسلام نيست.
143 س - اگر شخص مقلد مرجعى بوده، كه در استطاعت شرط مىكرده (كه پس از رجوع از حج، شخص نياز به استفاده از وجوهات شرعيه نداشته باشد)، از اين رو چون خود را مستطيع نمىدانسته براى حج نيابى اجير شده و حج نيابى بجا آورده است، و اكنون از حضرتعالى تقليد مىكند، و شما در رجوع به كفايت در صورتى كه شهريه و يا وجوه شرعى دريافتى براى مخارج زندگى او كافى است او را مستطيع مىدانيد، و استطاعت هم مانع از قبول نيابت است، حال بفرماييد تكليف حج قبلى چه مىشود؟ و وظيفه فعلى او چيست؟