غيبت صغرى و نه در غيبت كبرى و نه پس از ظهور، هيچ رابطه اى با اين كوه ندارد، اساسا غيبت او بدين صورت نيست كه در جاى مخصوصى پناه گرفته باشد بلكه همه جا حاضر وناظر است و اين ما هستيم كه او را تشخيص نمىدهيم و بنابراين سؤال از اينكه تو در كدام جايگاه مخفى به سر مىبرى ظاهرا با نوع غيبت حضرت مهدى موعود شيعه امامى سازگار نيست. مطالعه دقيق متن دعاى ندبه كه از ائمه ما به تصريح و ترتيب نام نمىبرد و پس از حضرت امير كه به تفصيل از مناقب وفضائل وى سخن ميگويد، ناگهان و بىواسطه به امام غائب خطاب مىكند، باز اين سؤال را بيشتر در ذهن مطرح مىكند.
به هر حال اين مطلب را فقط بعنوان يك سؤال علمي مطرح مىكنم نه يك قضاوت قطعى، به اين اميد كه بجاى دشنام و اتهام پاسخ معقول منطقى بشنوم و اين ابهام از ذهنم مرتفع گردد و اگر كسى كه در اين مورد مطالعه دارد اين مسأله را روشن كند، منتى بر من نهاده است. " (4) در همان تاريخ چند نفر از فضلاء و علماء به اين سؤال، پاسخ معقول و منطقى دادند ومنتشر شد، يكى از كسانى كه در همان سالها به اين سؤال پاسخ داد محقق عاليقدر حضرت آيت الله جناب آقاى شيخ محمد تقى تسترى مؤلف " قاموس الرجال " بود.
پاسخ ايشان كه شامل هفت فراز مىباشد به شرح زير است:
1 - بلى در نصوص معتبره رسيده كه جايگاه حضرت هم در غيب صغرى و هم در غيبت كبرى، كوه رضوى است.
شيخ الطائفة، شيخ طوسى در كتاب غيبت خود بعد از نقل اخبارى اولا از عامه و ثانيا از خاصه بر آنكه ائمه دوازده اند و آنكه مراد از آن دوازده، همان ائمه امامية است و نقل اخبارى بر امامت، بخصوص امام دوازدهم، به فرمايشات ائمه ديگر و پيش از تولدش به آنكه غيبت مىكند - ميگويد:
واخبرنا ابن ابى جيد القمى عن محمد بن الحسن بن الوليد عن محمد بن الحسن الصفار عن العباس بن معروف عن عبد الله بن حمدويه بن البراء