ج - نايب بايد نماز را بعد از طواف بخواند، و در فرض مسأله كه بعد از تقصير بجا آورده خلاف احتياط عمل كرده، ولى مضر به حج نيست.
218 س - شخصى را جهت اعمال حج اجير مىكنند، مقدارى از مقدمات را انجام مىدهد، بعدا از طريق دوائر دولتى ممنوع السفر مىشود، و بجاى او ديگرى را مىفرستند، آيا اين شخص در ازاء آن مقدار از مقدمات كه انجام داده استحقاق اجرتى دارد يا نه و آيا حق دارند ديگرى را بفرستند يا نه؟
ج - در فرض سؤال كه اجير ممنوع السفر شده، اجير كنندگان حق دارند كه شخص ديگرى را اجير كنند، و راجع به استحقاق اجرت، اگر او را براى خصوص اعمال حج در همان سال كه ممنوع السفر شده اجير كردهاند استحقاق اجرت ندارد، مگر اين كه مقدمات را به امر مستأجر بجا آورده باشد، كه چون عمل مسلم محترم است، اجرة المثل عمل خود را استحقاق دارد، و اگر او را اجير كردهاند براى حج و مقدمات، مال الاجاره تقسيط مىشود، و به مقدارى كه مقابل مقدمات واقع شده حق دارد.
219 س - شخصى براى انجام حجة الاسلام اجير شده، و تا سوريه رفته، و موفق به انجام عمل نشده، و به كشور خود مراجعت كرده، آيا مىتواند بابت مخارجى كه در اين سفر نموده وجهى از منوب عنه مطالبه كند يا نه؟