سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٥٢
آورد اشكال ندارد و اگر بعد از برگشتن در وطن يادش آمده كسى را نائب كند از طرف او يك شوط را بجا آورد و در هر دو صورت شخص مذكور محرم نيست و محل شده و چون جهلا تقصير نموده و مخيط پوشيده كفاره ندارد.
140 - س - هر گاه شخصى از روى جهل به حكم قبل از وقوف به عرفات طواف و نماز آن و سعى و تقصير را بجا آورد و بعد از اتمام مناسك حج، عالم شد آيا خللى به حج او وارد مىشود يا نه و آيا كفاره بر او واجب است يا نه ج - اگر تقديم بدون عذر بوده واجب است طواف وسعى و تقصير را اعاده نمايد و اگر با عذر بوده احتياطا اعاده كند و كفاره در صورت جهل واجب نيست.
141 - س - كسى كه در عمره تمتع موقع طواف كار كند كه لازم باشد احتياطا طواف را تمام نموده و نماز آن را بخواند و بعد هم طواف و نماز را اعاده نمايد هر گاه پس از اتمام طوافى كه مشغول آن بوده عمدا يا نسيانا يا جهلا بودن خواندن نماز آن، طواف دوم را بجا آورد و بعد از آن دو نماز طواف بخواند چه صورت دارد و آيا قران بين طوافين است يا خير؟
ج - قران نيست و اشكال ندارد مگر در صورت علم و عمد كه تأخير نماز از طواف ممكن است معصيت باشد لكن در همين صورت هم به طواف ضرر نمىزند.
142 - س - آيا مىشود طواف يا سعى را پس از يك يا دو شوط عمدا رها كرد و از سر گرفت و اگر كسى چنين كند طواف و سعيش صحيح است يا نه و همينطور رها نمودن طواف يا سعى در كمتر از يك شوط چه صورت دارد؟
ج - در فرض مذكور صحت طواف وسعى بعيد نيست.
143 - س - فتواى حضرت آية الله اين است كه در طواف اگر وارد حجر اسماعيل شود بايد آن شوط را از سر بگيرد بنابر اين اگر مطوفى يك نفر حاج
(٥٢)
مفاتيح البحث: الجهل (3)، الحج (2)، الضرر (1)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... » »»
الفهرست