سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٤
خانه‌اى است كه در مكه قرار دارد كه منشأ بركت و نشانه هدايت جهانيان است. در آن نشانه‌هاى درخشان و مقام ابراهيم است و هر كس در آن حرم وارد شود در امنيت است. براى خداست بر مردم، حج آن خانه اين وظيفه كسى است كه راهى بدانجا داشته باشد و بتواند خود را به آنجا برساند و كسى كه روى از اين فرمان بگرداند خداوند از جهانيان بى نياز است.
و من كان في هذه اعمى فهو في الآخرة اعمى واضل سبيلا (1) هر كس در اين جهان بينائى ندارد در آخرت نيز نابينا و گمراه تر خواهد بود.
روايات متعددى در رابطه با اين آيه، رسيده كه آن كور دل كه در دنيا نابينا و در آخرت نيز نابينا و گمراه تر است كسى است كه زيارت حج را با قدرت و توانائى كه بر انجام آن دارد به تأخير بيندازد تا مرگ او فرا برسد (2) وانفقوا مما رزقناكم من قبل ان ياتى احدكم الموت فيقول رب لولا اخرتنى إلى اجل قريب فاصدق واكن من الصالحين (3) از آنچه به شما روزى داديم انفاق كنيد پيش از آن كه مرگتان فرا برسد و بگوئيد پرودگارا اجل مرا براى كوتاه مدت تأخير انداز تا صدقه داده و از صالحين شوم.
از امام صادق عليه السلام راجع به اين آيه پرسش شد آن حضرت فرمودند واكن من الصالحين اى أحج (4) يعنى با انجام حج از صالحين و

1 - سوره اسراء آيه 72 2 - جامع احاديث الشيعه ج 10 ص 233 3 - سوره منافقون آيه 10 4 - جامع احاديث الشيعه ج 10 ص 166
(٤)
الذهاب إلى صفحة: «« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... » »»
الفهرست