سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ١٠
مىروند مىتوانند اعمال حج را به قصد حجة الاسلام انجام بدهند و اسقاط تكليف از آنها مىشود يا نه؟
ج - همان حج را به قصد حجة الاسلام بجا آورند مجزى است.
8 - س - شخصى كه وجوهات، از قبيل خمس و زكات و مظالم در مالش باشد مىتواند فقط مخارج مكه را تخميس كند و به مكه برود و بقيه اموالش را تخميس ننمايد يا نه و در اين صورت حج او صحيح است يا نه؟
ج - تصرف در مالى كه خمس به آن تعلق گرفته قبل از اداء خمس، جايز نيست و با اداء خمس مقدارى كه مىخواهد خرج سفر مكه كند منع از تصرف، رفع نمىشود بلى اگر تمام آن پول را بعنوان خمس به مجتهد بدهد و چهار خمس آن را مثلا قرض نمايد تصرف در آن جايز است و با ندادن خمس متعلق به مال اگر چه معصيت نموده لكن اگر لباس احرام و نعلين در حال سعى و پول قربانى از غير مال متعلق خمس باشد يا اين كه آنها را به ذمه خريده باشد حج او صحيح است.
9 - س - شخصى دارائيش را كه در حدود سيصد هزار تومان از املاك مشاع بوده به ورثه خود كه پنج دختر مىباشد صلح كرده فرزندان نيز در آمد آن را به پدر تا آخر عمر مصالحه نموده‌اند و اكنون تمام مال بعنوان بهره بردارى تحت تصرف او مىباشد يكى از ورثه، هنگام صلح و مصالحه در حال احتضار بوده و بعدا فوت شده در اين صورت قضاى حج براى شخصى كه فوت شده لازم است يا نه؟
ج - در فرض سؤال كه زمان استطاعت در حال حيوة قابل انجام حج نبوده استيجار حج براى او واجب نيست 10 - س - كسى در آمد خود را ذخيره مىكند كه بعد از مدتى خانه كوچك خود را كه به سختى در آن زندگى مىكند تبديل به خانه وسيعى نمايد
(١٠)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... » »»
الفهرست