ج - در فرض مسأله چنانچه اركان حج را مطابق فتواى علماى شيعه انجام داده حج او صحيح است، و واجبات غير ركنى اگر مطابق نظر فقهاى شيعه انجام نشده، در صورت تمكن خودش، و الا نائبش انجام دهد، لكن تا طواف نساء بجا نياورد زن بر او حرام است، و اگر خودش نمىتواند بجا آورد يك نفر شيعه را وكيل كند كه نيابتا از طرف او طواف نساء بجا آورد، و بعد از انجام طواف، عقد را تجديد كند، و اولاد آنها در حكم حلال زاده است.
911 س - زنى از جهت جهل به مسأله، طواف نساء و نماز بجا نياورده، و به بلد خود آمده، و شوهرش با او مقاربت كرده، بعدا ملتفت شده كه چون طواف نساء و نماز آن را انجام نداده، جايز نبوده چنين عملى را انجام دهد، بفرماييد اولا نسبت به حج تكليفش چيست؟ و ثانيا حليت و حرمت زن و شوهرى ايشان چگونه است؟
و ثالثا فرق بين جهل به مسأله و نسيان آن هست يا نه؟ و رابعا اگر تنها نماز طواف را نخوانده چه صورت دارد.
ج - در فرض سؤال، حج او صحيح است و چون جاهل به مسأله بوده، جماع موجب كفاره نيست، ولى بعد از علم اگر مقاربت نمايد كفاره لازم است، و براى حليت، لازم است با تمكن، خود او و با عدم تمكن، نايب او طواف نساء و نماز طواف را بجا آورد، و در اين حكم فرقى بين جاهل و ناسى نيست، و اگر فقط نماز طواف را نخوانده، بعد از علم يا التفات جايز است در هر جا باشد نماز را بخواند.