سؤال وجواب پيرامون مسائل حج (فارسي) - السيد الگلپايگاني - الصفحة ٧٥
حكم قربانى و حلق و تقصير را هم در شب دهم بيان فرمائيد.
ج - كسى كه معذور است و نمىتواند در روز عيد، رمى كند جايز است در شب عيد، رمى نمايد و هم چنين اگر از حلق و تقصير در روز عيد، معذور است مثل خائف از فجاه حيض كه بخواهد همام شب به مكه برود بعيد نيست جايز باشد بعد از رمى جمره كسى را وكيل كند كه در روز عيد براى او قربانى نمايد و خود حلق يا تقصير نموده و به مكه برود وقربانى نمودن در شب عيد، بنابر احوط جايز نيست.
212 - س - اگر كسى در اعمال روز عيد در منى در اثر گم كردن منزل و يا عذر ديگر حلق يا تقصير را تأخير بيندازد تا شب حلق كند و يا فرداى آن روز مقارن طلوع آفتاب حلق كند صحيح است يا نه؟
ج - در صورتى كه معذور بوده مجزى است.
213 - س - شخصى در عمره تمتع، بجاى تقصير چون تقصير را به معنى گناه تصور كرده چند مو از سينه خود كنده و بعد هم براى حج تمتع محرم شده و حج تمتع را انجام داده آيا حلق كه بعد انجام گرفته كفايت از تقصير مىكند يا نه و آيا فعلا زن بر او حلال است يا هنوز از احرام خارج نشده.
ج - در فرض سؤال كه از جهت جهل به مسأله قبل از محل شدن از عمره محرم به احرام حج شده عمره تمتع او باطل و حج او مبدل به حج افراده شده و بعد از افعال حج و تقصير يا حلق و طواف نساء، زن بر او حلال است و واجب است بعد از حج، عمره مفرده بجا آورد و اگر نياورده هر وقت متمكن شد انجام دهد و احتياط لازم آن است كه در سال بعد حج تمتع بجا آورد.
214 - س - در روز دهم اگر حاج ضروره، متمكن از حلق نشود شب
(٧٥)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... » »»
الفهرست